z13

Går du med en lille skuespillerdrøm i maven, men er i tvivl om, hvordan du skal realisere den? 

Man hører ofte om, at det er svært at slå igennem som skuespiller. Dog er det langt fra umuligt. Det handler blot om viljestyrke og gåpåmod. Læs med her, og få tips til hvordan du bedst muligt gør opmærksom på dig selv ude på skuespillermarkedet. 

Komedie

Skuespillerskole 

Hvis man gerne vil slå igennem som skuespiller, så kan en skuespilleruddannelse være en stor fordel. På en skuespillerskole uddanner du dig som skuespiller. Du har ofte fag som dramaturgi, karakterudvikling, fysiodramatik samt forskellige bevægelsesfag, hvor du lærer at beherske din krop. 

Det er dog ikke et krav, at man har en skuespilleruddannelse for at blive skuespiller. Men det er ofte en fordel, når du skal til castings, da udannede skuespillere ofte er mere rustet og dygtige til skuespillerfaget. Dog er uddannelsen som sagt ikke et krav, og det er slet ikke umuligt at slå i gennem uden.

Øvelse gør mester

Uanset om du har erfaring fra de store scener eller blot fra det lokale amatørteater, så er erfaring stadig erfaring – og du kan næsten ikke få for meget på dit CV.  Mange skuespillere er selvlærte og er blevet opdaget ved tilfældigheder. 

Der er mange måder, du kan øve dit skuespillertalent på selv, uden du behøver at tage en skuespilleruddannelse. Du vil få utrolig meget ud af at mødes med andre, som deler din interesse og drøm om en skuespilkarriere, da dette kan hjælpe og motivere dig til at blive bedre. Dette kan du høre ved at blive en del af det lokale teater eller skabe din egen teatergruppe. 

Casting

Opsøg selv castingbureauer og talentspejdere

Bor du i en lille by, som gør chancerne for, at du en dag skulle blive opdaget tilfældigt minimal? så er der mange måder, du kan skabe opmærksomhed omkring dig selv på, uden du behøver at flytte til storbyen. 

En måde du kan øge din chancer for at blive opdaget på, det er ved selv at opsøge castingbureauer eller talentspejdere i din by. Eller måske du kender nogle, som kender nogle, som kan anbefale dig videre. Det er blot vigtigt at være opsøgende og man ikke holder sig tilbage, selvom det måske kan være grænseoverskridende. Da dette blot viser, at du er motiveret for jobbet. 

Der er altså slet ikke umuligt at slå igennem som skuespiller, hvis bare du har vilje og gåpåmod nok. Vejen til succes er igennem hårdt arbejde.